Friday, 06 March 2020 19:28

MAGYARORSZÁG – Közmédiának adott interjúban ésszerű önvédelmi-reflexnek állította be a biztonsági szakértő a Németországban történt rasszista motivációjú mészárlást.

A hanaui mészárlás kapcsán kérdezték Földi Lászlót, aki volt hírszerzőként és újabban biztonságpolitikai szakértő szerepben azt mondta a köztelevízió reggeli műsorában, hogy a Tobias Rathjen által elkövetett szélsőjobboldali, rasszista motivációjú terrorista támadás ésszerű önvédelmi reakció arra, hogy Németországban a migránsok „tönkretették” az emberek „normális” életét. Ez a februári médiafigyelés magyarországi beszámolója. 

Ez a cikk a februári médiafigyelés része, ami áttekintést nyújt a hagyományos és az új médiafigyelések legfontosabb eredményeiről Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Magyarországon és az Egyesült Királyságban.

laszlo foldi M1Megjelenés dátuma: 2020. február 21. 

Szerző: Földi László volt hírszerző, jelenleg biztonságpolitikai szakértő, a közmédia állandó vendége, szakértője

Médium: M1 Híradó, a közszolgálati média reggeli hírműsora 

Linkhttp://bit.ly/M1_LászlóFöldi

Muszlimellenes tartalom leírása: A közszolgálati média M1 hírműsora Földi László biztonsági szakértővel készített interjút a hanaui merénylettel kapcsolatban. Február 19-én a 43 éves Tobias Rathjen lövéseket adott le két vízipipás bárra, kilenc ember halálát okozva a németországi Hanau városában. A rendőrség közleményében kiemelte, hogy rasszista hátterű terrortámadásként kezelik az ügyet. Ennek ellenére Földi László úgy beszélt a több ember életét követelő eseményekről, mintha azok a migrációra adott ésszerű önvédelmi reakciók lennének. Földi szerint ki nem mondott polgárháború zajlik Németországban a dzsihádisták és a „normalizmus hívei” között, mióta 2015-ben milliós számra telepítettek be törvényen kívüli idegeneket a német kisvárosokba. Földi László jóslata szerint, ha a német hatalom továbbra is terroristának nevezi az általuk szélsőjobboldalinak elkönyvelt akciókat, miközben a migránsokkal engedékenyen bánik, azt a társadalom nem fogja tolerálni. Az interjú során a riporter nem reagált kritikusan Földi állításaira, a hatperces interjú során pedig egyikőjük sem ítélte el a hanaui támadást. 

A mítosz lerombolása: Földi László az Orbán kormány elkötelezett híve, és egyike azoknak a biztonságpolitikai szakértőknek, akiket a közszolgálati média rendszeresen megszólaltat migráció témájú kérdésekben. Földi az Információs Hivatal műveleti igazgatója volt korábban. 2017-ben azzal került be a hírekbe, hogy a kormánypárti Echo TV-ben háborús bűnösnek és hazaárulónak nevezte az emberi jogi szervezetek munkatársait, és azt mondta, hogy háborúban ezeket az embereket szabadon lehet likvidálni. Továbbá a szintén kormánypárti Magyar Időknek adott interjújában azt állította, hogy a migránsokat nem lehet integrálni, és a feszültség a helyiek és a migránstömegek között erőszakba fog torkollni. Azzal, hogy Földi önvédelemnek állítja be a rasszista támadást, elfogadja és legitimálja a kisebbségi csoportok ellen elkövetett támadásokat. Mindezt az országos közszolgálati média műsorában, egy olyan riporter előtt teszi, aki nem kéri rajta számon a kirekesztő és rasszista állításait. Földi nyilatkozata azt a fehér felsőbbrendűséget hirdető nézetet táplálja, miszerint Európa idegenek inváziója alatt áll. Ez a felfogás motiválta többet között a norvég Breivik, illetve az ausztrál Tarrant cselekedeteit, akik „hazájuk védelmében” mészároltak le embereket. A közszolgálati műsorban kritika és visszajelzés nélkül teret biztosítani ilyen típusú véleményeknek rendkívül felelőtlenség és veszélyes is egyben. 

Kapcsolódó tartalmak:

A lövöldözés emléke mély félelmet kelt hanaui vízipipás helyein

Hanaui lövöldözés: Miért okolják a német szélsőjobboldali AfD-t a rasszista erőszak szításával 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.